AKO VYBRAŤ NÁBYTOK DO DETSKEJ IZBY K SPOKOJNOSTI VÁS I DIČKA?

Raz to príde. Dieťa vyrastie a bude potrebovať vlastnú izbičku. Oázu pokoja, ktorá bude len jeho. Stane sa miestom, kam sa schová, kam si pozve kamarátov, kde sa bude učiť alebo len tak leňošiť. Funkcií plní detskú izbu veľa, a preto je nutné pri jej zariaďovaní premýšľať. Ako ale docieliť to, aby izba bola tým najlepším v očiach dieťaťa i vašich? Nie je to zase tak zložité…

POTREBY NA PRVOM MIESTE

Zásadné je, aby svojim vybavením zodpovedal veku dieťaťa. Platí, že izba by mala byť rozdelená na jednotlivé zóny, jedná sa o tieto: odpočívacie či spacie, hracie a prípadne vzdelávacie. Zatiaľ čo malé deti ocenia veľký priestor na hranie, školák potrebuje perfektne zariadenú vzdelávaciu zónu. Než teda začnete zbesilo nakupovať skrinky, hracie prvky alebo stôl a stoličku, sadnite si a presne definujte potreby vášho potomka. Jedine tak mu zariadite skvostnú detskú izbu.

PREDVYBERTE A POTOM ZAPOJTE DIEŤA

Ísť nakupovať nábytok do detskej izby s dieťaťom je o nervy, lenže keď to urobíte, vyhráte. Pokiaľ zariaďuje miestnosť pre staršieho potomka, rozhodne ho do výberu nábytku zapojte. Aby sa z vás nestal uzlíček nervov, buďte mazaní. Nájdite si vopred predajcu, ktorý ponúka detský nábytok online, a potom si v pokoji a pohode s dieťaťom sadnite a vyberajte. Užijete si zábavu, na konci ktorej bude super detská izba.

PRAKTICKÉ RADY NA VÝBER NÁBYTKU

Pri nábytku sa sústreďte na kvalitu. Ideálny je detský nábytok z dreva, ktorý je ošetrený bezpečnou farbou alebo lakom. Po predajcovi vždy vyžadujte doloženie kvality a certifikátu bezpečnosti. Keď vyberáte vybavenie pre malé dieťa, voľte radšej nábytok s oblými rohmi, alebo na ne kúpte ochranné prvky. Pre školákov a študentov vyberajte hlavne podľa veľkosti úložného priestoru. Bojíte sa, že nedokážete všetko zladiť? Pozrite na hotové kolekcie pre detský nábytok. Budete kupovať aj posteľ? Pamätajte, pre všetky deti je najlepší nepolohovateľný rošt a tvrdší matrac. V prípade postele nikdy nesmie byť design nad kvalitou, že to ide a pritom všetko vyzerá úžasne, dokazuje tento nábytok do detskej izby. A ako si poradiť s farbami? Do izby patria farby, ktoré podporujú kreativitu a súčasne upokojujú. Ideálne sú to žltá, modrá a zelená. Pomocou farieb ľahko tiež oddelíte jednotlivé zóny a nikdy nezabudnite, aby v izbe boli obľúbené farby vášho dieťaťa.


Redakcia radí: Ste modernými rodičmi? Inšpirujte sa trendmi v oblasti starostlivosti o deti.


Exit mobile version